Tiener yoga

Als je te oud bent voor kinder yoga, maar nog een beetje te jong voor yoga voor volwassenen, is tiener yoga waarschijnlijk iets voor jou. Als tiener ben je geestelijk enorm in de groei. Je hebt daarom te maken met allerlei uiteenlopende gevoelens, zoals bijvoorbeeld verdriet, plezier, boosheid en misschien wel onzekerheid. Tiener yoga, speciaal voor jongens en meisjes van 10 tot en met ongeveer 15 jaar kan je helpen om daar wat makkelijker mee om te gaan. Bovendien wordt je lijf er sterk en soepel van en krijg je bergen energie!

/thumbs/600×300×crop/pages/2021/02/20201103-171618.jpg

Waarom tiener yoga ?

We gaan tijdens de yogalessen op zoek naar je talenten en kwaliteiten. Die heeft ieder mens! Door de hectiek van het dagelijks leven zijn we deze bijzondere talenten uit het oog verloren. Wij moeten tegenwoordig heel veel: goede cijfers halen op school, thuis ons best doen, leuk zijn bij vrienden en presteren op sportclubs.

Yoga is een woord uit het Sanskriet en betekent “verbinding”. Door yoga maak je verbinding tussen je hoofd, je hart en je ziel. Tijdens de yogales gaan we op zoek naar je gevoel: Wie ben ik eigenlijk en wat kan ik? Zo geef je aandacht aan jezelf, luister je naar je geest en lichaam en verbind je ze dus. Dat kan een goede basis geven en stabiliteit brengen; letterlijk en figuurlijk! De yoga wordt in kleine groepjes gegeven zodat er tijdens de les veel aandacht is voor jou.

Wat doen we tijdens de les?

Je bent samen met andere tieners een uurtje lekker met je lijf, geest en gevoel bezig. Naast de yogaoefeningen is er ook ruimte voor ademhalingsoefeningen, massage en meditatie. Je werkt alleen of samen.

Elke week komt er een ander thema aan bod, zoals zelfvertrouwen, de elementen, geluk, en meer.

Wat moet ik meenemen?

  • makkelijke kleding ­­
  • een warm vest of een trui
  • warme sokken

Aan het eind van iedere les, praten we nog wat na tijdens een kop thee.