Over Yoga Schaap

Yoga Schaap ben ik: Cissy Schaap. Sinds 2014 ben ik een actieve 'yogini'. En sinds 2017 Yoga Alliance gecertificeerd yoga docent. Sinds die tijd geef ik met veel plezier lessen tiener en kinderyoga op de meest uiteenlopende locaties onder de naam Yoga Schaap. Yoga Schaap staat voor ontspanning en plezier!

/thumbs/600×300×crop/pages/2021/02/1613747070_Cis-strand.jpg

Opleiding en scholing

  • 2017-2018: opleiding voor "Docent Kinderyoga", Patty Jongemaets, Dolfijn Wellness Amsterdam. Yoga Alliance gecertificeerd.
  • 2018: Twee daagse "Deugden Workshop", Patty Jongemaets, Dolfijn Wellness Amsterdam
  • 2018-2019: Cursus "How to Talk to Kids", Faber en Mazlish, NL H. de Hertog

Visie

Mijn visie is om kinderen zichzelf te leren kennen, ze te leren zichzelf te zijn, te omarmen, bevriend te zijn met zichzelf & trouw blijven aan zichzelf. Waar hebben ze behoefte aan in deze tijd waar ze aan veel en langdurige prikkels worden blootgesteld. Hoe kunnen ze dit zichzelf geven? Waar worden ze blij van? De inhoud van de lessen hangt een beetje van de leeftijd en de grootte van de groep af, maar voor de tieners geef ik zoveel mogelijk intuïtief les. Daar komen altijd wel mooie thema’s voorbij, waaronder deugden (innerlijke kwaliteiten), zoals: Vertrouwen, Kracht en Dankbaarheid.

Voor de jongere kinderen maak ik themalessen met avonturen, zoals: Strand, Circus, Beroepen of Kinderboerderij. Ik werk ook met Deugden (innerlijke kwaliteiten), zoals: Moed, Zelfvertrouwen en Samenwerking. 

Ik geloof in de kracht van herhaling en heb meestal dezelfde “ingrediënten”: spelenderwijs en dynamische yoga houdingen, spel(letjes), muziek, dans(en) en zingen, massage, ademhalingsoefeningen, meditatie, visualisatie en we doen geregeld iets creatiefs, zoals een mandala maken.

Ik wil altijd blijven bloeien en groeien… Ik wens nog heel veel kinderen blij te kunnen maken door hun eigen Blij te ontdekken.

/thumbs/600×600/pages/2021/01/diplomas-samengevoegd.jpg

Over Cissy

Ik woon samen met mijn vriend in 2 huizen. We hebben allebei kinderen en zijn de ene helft van de tijd in Haarlem met mijn zoon en dochter en de andere helft van de tijd in Den Haag met zijn zoon en dochter. We hebben een Australische Labradoodle en doen veel leuke dingen met z’n zessen. Daarbij krijgen wij ook de nodige “levenslessen” van ze :)

In 2014 begon ik met yoga en later begon ik ook mindfulness, stilte- en meditatiecursussen te volgen. Ik ben dol op alle vormen van yoga; van power yoga tot mindful yoga. Ik hou van paardrijden en wandelen met de hond in de natuur, muziek, gitaar spelen, (mantra’s) zingen en dansen.