Kinder yoga

Kinder yoga is er voor kinderen van 8 tot en met ongeveer 11 jaar. Daarna kan je doorstromen naar Tiener Yoga. Maar tot die tijd maken we lol, verkennen we wat we allemaal wel niet kunnen met ons lichaam en geest, delen en ervaren we samen hoe het is om met aandacht en plezier Yoga te beoefenen.

/thumbs/600×300×crop/pages/2021/02/1613746478_20191223-154236.jpg

We starten de les in een kring met de zogenaamde ‘vertelsteen’ zodat je, als je wilt, iets kan vertellen over wat je hebt meegemaakt of wat je bezighoud. Daarna neem ik je mee op avontuur. Dit is elke keer een ander thema. Ik werk ook met Deugden (innerlijke kwaliteiten), zoals Samenwerking, Kracht en Zelfvertrouwen.
De kinderen leren welke deugden helpen in bepaalde situaties, ze leren deugden herkennen bij anderen én deugden in te zetten. We luisteren naar en dansen op muziek.

Ik speel graag gitaar en geef graag een klankschalen concert. We doen spelenderwijs de yoga houdingen. Aan het einde van de les mag je lekker komen liggen onder een dekentje om te luisteren naar een ontspannend verhaal, bijv. een sprookjesmeditatie.

We eindigen met een creatie, bijv. je lievelingsdier tekenen of iets knutselen. Aan het einde van de les krijg je Biologische limonade te drinken en kunnen we nog even napraten.

De yogales start fijn als je licht hebt gegeten, naar de wc bent geweest, makkelijke kleding aan hebt en als je op tijd bent zodat we op een ontspannen manier kunnen beginnen.

Laat je het mij even weten als je je niet zo lekker voelt of als je geblesseerd bent?

Lesaanbod

Kijk bij Lesaanbod voor actuele lestijden en prijzen:

Lesaanbod